Προϊόντα

 

 MG 1598

Προϊόντα Ελιάς

Από τους ελαιώνες της Χαλκιδικής συλλέγουμε την γνωστή για το μέγεθος και τον πλούσιο καρπό της, την "Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής". Μαζεύονται μία μία με το χέρι, στο αρχικό στάδιο ωρίμανσης τους για τις πράσινες και μία δύο εβδομάδες αργότερα για τις αλμάδες και τις σταφιδάτες. Μετά τη συγκομιδή ακολουθείται φυσική διαδικασία εκπίκρανσης. Για τις πράσινες σε βαρέλια με άλμη (νερό και αλάτι), για τις αλμάδες και σταφιδάτες σε βαρέλια με αλάτι. Η διαδικασία αυτή ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να κρατήσει από 5 μέχρι και 8 μήνες. Η διαδικασία αυτή σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική της χρήσης καυστικής σόδας βοηθάει στην διατήρηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων και των πολυφαινόλων.

Προϊόντα Ελαιολάδου και Φυτικών Ελαίων

Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το προϊόν με την μεγαλύτερη υπεραξία στις διεθνείς αγορές. Μοναδικό τόσο για τις παραδοσιακές πρακτικές καλλιέργειας της ελιάς, όσο και για τα ιδιαίτερα στοιχεία που δίνουν στο ελαιόλαδο οι διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Από την Κρήτη εως και την Βόρεια Ελλάδα, με διαφορετικά γευστικά χαρακτηριστικά παράγεται το καλύτερο ελαιόλαδο στο κόσμο. Διαλέγουμε σε κάθε περιόχη μικρούς παραγωγούς για να το προσφέρουμε σε εσάς.
Στην αναζήτηση μας βρεθήκαμε κοντά σε ένα παραγωγό φυτικών ελαίων ψυχρής πίεσης που εξάγει τα έλαια του με φυσικές διαδικασίες χωρίς την χρήση διυλιστηρίου, φυγοκέντρισης και ραφιναρίσματος. 

 MG 1592 1

 

syllogh

 

Προϊόντα μέλισσας

Τα μελίσσια μας τοποθετούνται στα βουνά της Πελοποννήσου μακριά από καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή όταν αυτό απαιτείται (μέλι ανθέων πορτοκαλιάς) σε βιολογικές καλλιέργιες. Η τοποθέτηση τους και ο τρύγος γίνονται από τον ίδιο μελισσοκόμο σε συχνά διαστήματα για να μπορεί να διατηρηθεί η κάθε ποικιλία, η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα της περιοχής που συλλέγεται. Το μέλι είναι φυσικό προϊόν το οποίο παρασκευάζουν οι μέλισσες από το νέκταρ των ανθέων ή από τις μελιτοεκκρίσεις και περιέχει απλά και σύνθετα ζάχαρα, μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά και οργανικά οξέα, αρωματικές ουσίες, φυσικά αντιβιοτικά, βιταμίνες, ένζυμα και άλλα συστατικά που συνυπάρχουν και προσδίδουν σε αυτό μοναδικές ιδιότητες. Στην διαδικασία τυποποίησης του χρησιμοποιείται φυσική διαδικασία παραγωγής χωρίς θερμική επέξεργασία.

 

μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τον έντυπο κατάλογο μας σε μορφή pdf, πατήστε εδώ

για περισσότερες πληροφορίες, τιμοκατάλογο, καθώς και έντυπο υλικό επικοινωνήστε μαζί μας.